BD ONTWIKKELT INVESTERING IN CHINA VERDER

In de begintijd van BD constateerde het management dat het importeren van medische apparaten uit Europa minder voordelig was dan ze in de VS te maken voor de artsen in eigen land. Hierop volgden investeringen in infrastructuur, gereedschappen en de werving van gekwalificeerd personeel. BD pas dit succesvolle bedrijfsmodel nu toe in China.

Sinds in 1994 vestigingen in China werden geopend, heeft BD de investeringen in het land opgevoerd. BD heeft nu drie productiefaciliteiten in Suzhou, in de provincie Jiangsu, waar onder meer katheters, naalden voor insulinepennen en snelle diagnostische tests voor griep en virusinfecties worden gemaakt. Bijna 3.000 medewerkers voeren management-, productie- en verkooptaken uit.

BD zet nu de volgende stap, door het openen van een nieuw R&D-centrum in Suzhou. De belangrijkste opdrachten zijn strategische innovatie, het ontwikkelen van nieuwe producten, optimalisering van de productportefeuille en ondersteuning van lokale registratie van nieuwe producten. In het R&D-centrum vinden research, experimenten en toepassing van researchresultaten binnen productieprocessen plaats.

James Deng, Senior Vice President and General Manager of BD Greater China addresses attendees at the new R&D Center opening and prefillable component production line ground breaking ceremonies.
James Deng, Senior Vice President en algemeen directeur van BD Groot-China spreekt tijdens de opening van het nieuwe R&D-centrum en de bouwstart voor de productielijn voor injectiespuitonderdelen.

Behalve in Suzhou heeft BD een RD-centrum in Shanghai, dat zich richt op het inventariseren van de behoeften van lokale artsen en patiënten. Voorts start BD in Suzhou met de bouw van een productiefaciliteit voor onderdelen voor voorgevulde injectiespuiten om tegemoet te komen aan de snelle groei van de Chinese farmaceutische markt en de vraag van Chinese patiënten en farmaceutische bedrijven naar voorgevulde injectiespuiten.


Leidinggevenden van BD uit de VS, Groot-Azië en Groot-China, Chinese overheidsfunctionarissen en veel klanten van BD woonden de officiële opening van en rondleiding door de nieuwe R&D-faciliteit bij. James Deng, Senior Vice President en algemeen directeur van BD in Groot-China: “BD is sinds 1994 bezig met het opbouwen van een lokaal multinationaal bedrijf van hoge kwaliteit en is met de Chinese gezondheidszorgsector meegegroeid. De verdere investeringen in het R&D-centrum en de productielijn geven blijk van het vertrouwen van BD in de Chinese markt."

Jason Hwang, Directeur R&D in Groot-China: “Innovatie zorgt al ruim een eeuw voor de groei van BD door integratie van technologie en door een focus op behoeften die onvoldoende aan bod komen binnen de gezondheidszorg. Het Chinese R&D-centrum moet onze sterke groei in China waarborgen met nieuwe oplossingen en diensten die tegemoetkomen aan niet vervulde behoeften van lokale klanten en patiënten in deze grote en dynamische markt."

Louis Yuan, zakelijk directeur Pharmaceutical Systems, BD China, zei hierover: “Lokale productie maakt een meer flexibele levering van producten en snelle klantenservice mogelijk. Wij willen waarden creëren voor de ontwikkeling van Chinese farmaciebedrijven en voor de sector als geheel."

De oprichters van BD zouden dit zeker goedkeuren.


Biologie
Analytische chemie
Chromatografie