FARMACIESTUDENTEN SCHERPEN VAARDIGHEDEN AAN BIJ BD

De farmacologie kent een lange en rijke geschiedenis binnen de gezondheidszorg en betreedt in hoog tempo een cruciaal terrein; apothekers komen door nieuwe technologieën en toenemend inzicht in medicinale eigenschappen terecht in de frontlinie van patiëntgerichte zorg, farmacotherapeutisch management en positieve behandelingsuitkomsten. De Fairleigh Dickinson Universiteit (FDU) onderkent deze rol en heeft een vierjarig farmacieprogramma ontwikkeld dat wordt aangeboden op de Florham-campus in New Jersey.

Zesentwintig studenten pharmacie die in 2016 afstudeerden aan de FDU hebben hun onderwijsprogramma aangevuld door in hun laatste jaar tijdens hun laboratoriumstages bij BD verschillende Advanced Pharmacy Practice Experiences (APPE) af te ronden. Vidhi Patel, Vishnu Patel, Ankit Patel en Amy Huang werden tijdens hun stages begeleid door Barbara Rossi, BSPh, MA en assistent-hoofd Ervaringsonderwijs, evenals door senior medewerkers van BD. Vishnu Patel zegt hierover: "Ik heb veel contact gehad met medewerkers van BD die zich bezighouden met research, marketing, management en communicatie" en Amy Huang merkt op: "Door de ervaringsstage bij BD voelde ik dat ik deel uitmaakte van de innovaties van BD op het gebied van medische apparatuur en systemen."

FDU Pharmacy Candidates Vidhi Patel, Amy Huang, Vishnu Patel and Ankit Patel pore over materials during their APPE rotations at BD Headquarters.
FDU-farmaciestudenten Vidhi Patel, Amy Huang, Vishnu Patel en Ankit Patel bestuderen materiaal tijdens hun APPE-stage binnen het hoofdkantoor van BD.

Het APPE-programma betreft slechts een deel van de 75-jarige band tussen BD en de Fairleigh Dickinson Universiteit. De oprichting van de school in 1942 is voor een groot deel te danken aan de royale financiële en materiële steun van de oprichters van BD. De namen Becton en Dickinson hebben steeds hoog in het vaandel gestaan terwijl de school zich ontwikkelde en nieuwe studies aan het programma toevoegde. De oprichting van de FDU School of Nursing and Allied Health werd in 1993 mogelijk gemaakt door de financiële steun van Henry Becton en heeft onlangs een doctoraal programma geïntroduceerd dat door BD gesteund wordt.

BD CEO Vince Forlenza accepts a gift and thanks from Michael Avaltroni, Dean of the FDU School of Pharmacy.
BD's CEO Vince Forlenza wordt bedankt door Michael Avaltroni, hoofd van de Faculteit Pharmaceutische Wetenschappen van FDU.

In 2015 kreeg de Faculteit Farmaceutische Wetenschappen dankzij een schenking van 1 miljoen dollar aan FDU door Vince Forlenza, bestuursvoorzitter, CEO en president van BD, de beschikking over een trainingsfaciliteit voor steriele bereiding, inclusief apparatuur en materialen. Michael Avaltroni, hoofd van de Faculteit Farmaceutische Wetenschappen: “Het trainingslaboratorium voor steriele bereiding is een unieke, hypermoderne faciliteit die onze studenten, faculteit en partners fantastische mogelijkheden biedt om te leren in een immersieve en interactieve omgeving met een dwarsdoorsnede van technieken en apparatuur."

De investering van BD in de Faculteit Farmaceutische Wetenschappen van FDU heeft voordelen opgeleverd voor de studenten. Ankit Patel vertelt: "De totale APPE-ervaring binnen BD heeft mij een heel nieuw beeld gegeven van hoe een farmaceut zijn kennis kan inzetten binnen een cross-functioneel team van BD."